Go Fishing - jag går och fiskar

Bloggen om fiske och livet

Ta med änglavingar nästa gång ni fiskar

För att kunna göra de bästa fångsterna krävs det att ens verktyg lever upp till de höga krav som man som fiskare kan ha. Detta innebär framförallt att spöet måste ha gedigen rulle, gediget handtag och sist men inte minst, gedigen lina.

Av alla olika sorters fiskerullar som existerar på marknaden är det rullar som kommer med extratillägg som brukar vara de bästa. Dessa tillägg kan vara allt från skydd från saltvatten till ett drevsystem.  

Vad som anses vara ett gediget handtag är svårt att säga, detta då vissa föredrar handtagen på ett sätt, medan andra föredrar det på ett annat sätt. Vissa experter menar dock att för att kunna kallas det bästa så måste handtaget ha vikten bak. Andra anser dock att ett handtag som inte är obekvämt är det bästa alternativet.

Den ultimata fiskelinan är en lina som är gjort av ett material som verkligen klarar av olika sorters väder och dragkraft. Många skulle nog säga att kopparlina är den bästa och mest kostnadseffektiva linan man kan köpa, men även linor gjorda andra material duger väl. Det viktigaste är att linan både är böjbar och hållbar nog. Detta gäller egentligen för alla sorters spö och inte bara fiskespö.

Utöver fiskespöet så är det en del andra saker som alla fiskare bör tänka på.

Till att börja med så måste alla fiskare ha ett fiskekort från den kommun man tänker fiska i. Saknar man ett fiskekort och man blir påkommen kan det resultera i böter på tusentals kronor. Det är också viktigt att klä sig efter ändamålet, att åka och fiska med stövlar och jacka är standard.  Flytväst ska alltid vara på vid fiske på båt. Det kan också vara bra att ta med sig några fiskedrag, vissa fiskedrag är bättre än andra men de som oftast ger napp är drag som ser ut som änglavingar. Varför dessa fungerar så bra är svårt att säga, kanske blänker de på ett speciellt sätt?